Vertrouwenscontactpersonen

Vanuit de Universiteit Utrecht en vanuit Djembé vinden wij studenten welzijn ontzettend belangrijk. Zo vinden wij het ook belangrijk dat studenten in contact kunnen komen met vertrouwenscontactpersonen. Zodat deze hen verder kunnen helpen met problemen, informatie geven en de studenten eventueel kunnen doorverwijzen, zodat iedere student geholpen kan worden binnen de Universiteit. Binnen Djembé zijn hiervoor dus twee vertrouwenscontactpersonen aangewezen. 

In 2023 is het vertrouwenscontactpersonen protocol aangepast. Waarbij eerder altijd bestuursleden als vertrouwenscontactpersonen werden aangewezen, zijn er nu een intern en een extern vertrouwenscontactpersoon aangewezen.

  • De interne vertrouwenscontactpersoon is een lid van Djembé die niet erg actief is. Hierdoor heeft deze vertrouwenscontactpersoon wel door hoe Djembé in elkaar zit maar zal minder bekend zijn met de huidige gang van zaken bij Djembé zodat er optimaal neutraal kan worden geluisterd, maar toch de context van Djembé in het achterhoofd kan houden.  
  • De externe vertrouwenscontactpersoon zal geen lid zijn van Djembé maar de vereniging wel kennen. Het kiezen voor een volledig extern vertrouwenscontactpersoon zal ervoor zorgen dat deze moeilijker betrokken raakt bij incidenten of mensen al kent. 

Dit vernieuwde systeem van vertrouwenscontactpersonen die verder van de vereniging af staan zorgen ervoor dat er meer ruimte is tussen de vertrouwenscontactpersonen en het bestuur

Momenteel zijn de vertrouwenscontactpersonen van Djembé Fay van Bokhoven (Intern) en Mel Stronk (extern). Zij zullen zichzelf kort voorstellen. 


Wil jij contact opnemen met de vertrouwenscontactpersonen?
Dit kan via de contactgegevens of via het contactformulier

Interne Vertrouwenscontactpersoon


Foto_Fay_VCPs.jpeg
Fay van Bokhoven

Hoihoi! 
Ik ben Fay en ben dit jaar intern VCP van Djembé! Ik ben ondertussen al 4 jaar lid van Djembé en afgelopen jaar afgestudeerd in CA. Verder ben ik 22 jaar en heb ik in mijn tweede studiejaar in het bestuur van Djembé gezeten. Ik ben er dit jaar voor je als je ergens mee zit en het bij iemand kwijt wil. Mocht je daar behoefte aan hebben, stuur me een appje/mailtje en dan help ik je graag.

Contact

 

E-mail:

vcp.intern@svdjembe.nl

Telefoonnummer:

+31 613504965.

Externe Vertrouwenscontactpersoon


Foto_Mel_VCPs.jpeg
Mel Stronk

Hi allemaal! Ik ben Mel en zal dit jaar de externe VCP zijn bij Djembé. Dit betekent dat ik hier geen lid ben, maar jullie wel voor alles bij mij terecht kunnen. Over mezelf: ik studeer psychologie, loop inmiddels al meer dan vier jaar rond op deze faculteit, ben actief lid bij Alcmaeon en zit dit jaar in de Faculteitsraad. Als je ergens mee zit kan je me altijd een appje/mail sturen, of natuurlijk even aanspreken als je me tegen komt. De deur staat altijd open!

Contact

 

E-mail:

vcp.extern@svdjembe.nl

Telefoonnummer:

+31 637549339.

Verschil vertrouwenscontactpersonen en vertrouwenspersonen

Een vertrouwenscontactpersoon onderscheidt zich van een vertrouwenspersoon. Een vertrouwenspersoon volgt een geaccrediteerde opleiding. Diegene begeleidt een slachtoffer of beschuldigde (vaak voor langere tijd) en kan bijvoorbeeld ook meegaan naar de doorverwezen instanties. Verder is diegene niet in functie voor een studievereniging maar overkoepelend voor de gehele faculteit. Deze personen worden aangesteld door de Universiteit Utrecht en zijn er ook voor de gehele universiteit. 

Onze sponsoren