Wie zijn wij?

Djembé is dé studievereniging van Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie in Utrecht. De vereniging telt ongeveer 450 leden, bestaande uit zowel bachelor- en masterstudenten als alumni. Wil jij als beginnende student een thuishaven hebben in een grote stad als Utrecht of lijkt het je juist leuk om na jouw opleiding weer in contact te komen met antropologen? Word dan nu lid! 

Activiteiten

Als studievereniging houden wij ons bezig met het organiseren van zowel studiegerelateerde als ontspannende activiteiten. De studiegerelateerde activiteiten zullen je helpen met het maken van keuzes in je studie- en carrière loopbaan. Onze lezingen en excursies geven jou meer inzicht in het dagelijks leven van een antropoloog en de bedrijven waarin zij werken. Ben jij even klaar met al dat studeren? Dan organiseren wij ook veel ontspannende activiteiten. Samen koken we, spelen we spelletjes en gaan we los op onze feesten. Verder vindt onze maandelijkse borrel, het Djembécafé, plaats aan het einde van elke maand en komen we dan gezellig samen om deze maand af te sluiten en elkaar nóg beter te leren kennen!

Djembaby.jpg

Stamkroeg

Bar Restaurant Walden is de stamkroeg van onze vereniging. Hier worden onze maandelijkse Djembé café’s gegeven waarbij er voor 2,80 per glas bier, wijn en fris kan worden gedronken  Na activiteiten zijn we ook altijd te porren om nog gezellig na te kletsen bij Walden, maar ook buiten onze activiteiten om is dit de perfecte plek om met je studiegenoten te chillen. Je krijgt namelijk ook nog eens 20 procent korting op de rekening wanneer je je Djembépas laat zien.

Studiereizen

Elk jaar organiseert de ReisCommissie studiereizen waarin we een week ontsnappen uit Utrecht en samen de rest van de wereld ontdekken. Deze week staat in het teken van het desbetreffende land leren kennen, maar vooral ook heel veel gezelligheid. De bestemming van de reizen wordt elk jaar nog even geheim gehouden en worden een paar weken voor de inschrijvingen bekendgemaakt tijdens een Djembé Café. In het verleden zijn wij al naar onder andere Wenen, Praag, Kroatië, Ierland, Roemenië en Griekenland geweest!

Commissies

Djembé kan natuurlijk niet zonder haar leden bestaan. Veel van onze activiteiten worden georganiseerd door commissies en hier zijn wij heel dankbaar voor. Dit is niet alleen heel leerzaam, maar ook nog eens heel gezellig! Lijkt het jou leuk om je steentje bij te dragen, te helpen met het organiseren van onze activiteiten en wil jij graag meer weten over onze commissies? Neem dan een kijkje op onze commissie pagina!
Leden aan het woord


Plat_Foto_Abdulfatah_Abdulkadir_.jpeg
Abdulfatah Adbulkadir

Djembé is het rustoordje van de studenten van onze faculteit, met gezichten die... 

––– Lees verder

Foto_Nina_van_Wegen_plat_.jpeg 
Nina van Wegen

Dankzij Djembé heb ik heel veel nieuwe mensen leren kennen, waardoor ik mij snel... 

––– Lees verder

Foto_Tiba_majeau.jpeg 
Tiba Majeau

Hi, ik ben Tiba! Ik heb me als eerstejaars student vrijwel gelijk aangesloten bij Djembé. Hoewel ik dit in eerste in...  

––– Lees verder

Geknipt_Foto_Rik_van_huizen_.JPG
Rik van Huizen

Djembé is het afgelopen jaar dé perfecte toevoeging geweest aan mijn studentenleven. Door de kleinsch... 

––– Lees verder

Onze sponsoren